Denne side er en annonce

Sammenlign bredbånd og spar penge

Brug vores gratis sammenligningsside herunder og find et bedre og billigere bredbånd.

Sammenlign populære bredbånd herunder

Det hurtigste bredbånd du kan få i Danmark i dag er 1000 Mbit. Det tilbydes både på COAX og Fiberteknologien. Der er efterhånden flere udbydere der tilbyder denne hastighed og der er derfor gode muligheder for at du kan få forbindelsen hjem til din husstand. 

 

Det er dog de færreste, der egentlig har brug for denne type forbindelse, også selvom der er flere i husstanden der gamer.

Bedste bredbånd: Sådan vælger du det rigtige

Er du på udkig efter et bredbåndsabonnement eller overvejer du at skifte fra din nuværende udbyder? Så vil der være flere forskellige faktorer du skal tage stilling til, for at du på bedst mulig vis kan vælge det bredbåndsabonnement, der dækker dine behov.

Abonnementer med 1000 Mbit Fibernet forbindelse, kan være fristende – til gengæld kan du ende med at betale for mere, end hvad du egentlig har behov for. 

For at finde ud af hvad du har behov for, bør du overveje, hvad du bruger dit internet til i dag, hvilken teknologi du kan få, samt hvor mange der benytter forbindelsen, på samme tid.

Sådan finder du ud af dit behov

For at forstå behovet for hvilken hastighed du har brug for, skal du tage stilling til, hvad du bruger internettet til. Forskellige tjenester kræver forskellige typer hastigheder. 

Tjekker du mails og surfer på nettet, kræver det ikke nødvendigvis en særlig hurtig forbindelse. De fleste vil med det forbrug kunne nøjes med en hastighed på 50-100 Mbit. 

Streamer du på én enhed, vil du også kunne nøjes med omkring 50-100 Mbit. Skal der til gengæld være flere enheder på, på samme tid, mens man streamer, bør man overveje en forbindelse omkring 200-300 Mbit. 

Hvis du er i tvivl om hvad din hastighed er, så kan du altid teste den ved at besøge vores hastighedstest.

Hvis der er flere i husstanden, der både skal streame videoer og game samtidig, bør man overveje en forbindelse mellem 500-1000 Mbit.

Hvilken teknologi skal man vælge?

Der findes kort sagt 4 forskellige bredbåndsteknologier. 3 af disse teknologier trækkes og installeres direkte til din bolig. Når du skal sammenligne bredbåndsprodukter er det vigtigt at vide, hvilken teknologi der er installeret i din husstand.

Hvad betyder COAX?: Læs inden du bestiller bredbånd

COAX, eller coaxkabler, er navnet på de kabler der bærer signalet fra udbyderen ind i dit hjem. 

Det er efterhånden en meget udbredt teknologi, som bruges i rigtig mange husstande. Det er ydermere en rigtig hurtig teknologi, der understøtter hastigheder helt op til 1000 Mbit. 

 

Det smarte ved COAX forbindelsen, er at du kan modtage det gennem dit antennestik med et antennekabel. De fleste bredbåndsudbydere medsender en adapter du kan placere på dit normale antennestik og derfra tilkoble din router til en internet forbindelse.

Hvad betyder DSL?: Læs inden du bestiller bredbånd

DSL (Kobberkabel/Telefonstik) er den mest udbredte teknologi i de danske hjem. Det er det af én god grund. DSL forbindelsen kører på Kobernettet, den samme teknologi som den helt almindelig telefonlinje. En teknologi der i dag, dækker stort set alle hjem. 

 

Det er dog efterhånden en forældet teknologi, hvorpå man ikke kan opnå særligt høje hastigheder.

Hvad betyder Fiber?: Læs inden du bestiller bredbånd

Fiber, den nyeste teknologi indenfor bredbånd, men også den teknologi der endnu er mindst udbredt. Teknologien bliver dog hurtigt udbredt, og for hver dag der går, bliver nye husstande tilknyttet teknologien. 

 

Teknologien er bygget på små glasfibrer, der sender data ved hjælp af lysimpulser. Teknologien er så hurtig, at den potentielt set vil kunne levere en 100 Gbps forbindelse. Det svarer til 100.000 Mbps – langt mere end hvad de fleste nogensinde vil have behov for.

Hvad er Mobilt bredbånd?: Læs inden du bestiller bredbånd

Mobilt bredbånd er en teknologi der ikke kræver fysisk installation/nedgravning af kabler til husstanden. I stedet benytter teknologien sig af de samme netværksmaster som din mobil får forbindelse fra. Det eneste det kræver er derfor blot en router med et SIM-kort i, hvorpå der er et Data abonnement. 

 

Hastigheden af det mobile bredbånd afhænger af rigtig mange faktorer. F.eks. hvor tæt den er placeret på en netværks mast. Materialet den bygning, som routeren er placeret i, spiller også en væsentlig roll. Beton dæmper signalet, da det er bygget med jernarmering, ligeledes vil mursten også kunne svække signalet. Andre elektroniske apparater kan også forstyrre det trådløse signal.

 

Oftest vil du kunne forvente samme hastighed, som du vil have på din smartphone, når ikke du er på WiFi. Med udbredelsen af 5G netværket, vil man dog kunne se frem til langt hurtigere hastigheder.

 

Med mobilt bredbånd betaler du dog ikke for hastigheden, du betaler derimod for dit dataforbrug, præcis som et mobil abonnement. Køber du f.eks. et mobilt bredbånds abonnement med 500 GB data, ja så har du 500 GB at bruge af om måneden.

 

En af de mere data-slugende ting man kan foretage sig er at streame video.
Ifølge Netflix, forbruger du op til 3 GB data på at Streame 1 time i HD kvalitet. Dvs. at du med med et mobilt bredbånds abonnement på 500 GB, kan se ca. 166 timer og 40 minutters Netflix om måneden, givet at du ikke bruger internettet til andet i den måned. 

 

En fordel ved mobilt bredbånd, er at du kan tage den mobile router med overalt. Så længe det kan fange forbindelse fra en telefonmast, vil du kunne koble dine enheder på internettet. Det kan derfor være idéelt for sommerhusejere, der ikke ønsker at investere i nedgravning/installering af kabler, men blot vil have en nem løsning til at få internet.

Ekstra tjenester

Nogle udbydere tilbyder ekstra tjenester, det kan være i form af streamingtjenester, antivirus programmer eller lign.

Bedste bredbånd? – Oversigt over bredbåndsmarkedet

For et overblik over det danske bredbåndsmarked, så du kan træffe en god beslutning.

Fastspeed

De er et af de nyeste bredbåndsselskaber, men har alligevel på rekordtid, på trods af deres forholdsvis korte tid på markedet, formået at etablere sig solidt i branchen. 

Fastspeed lanceres i 2018 af Jens Raith, Morten Boe Andersen og Peter Mægbæk – 3 erfarne herrer, der alle har stor viden fra industrien med fortid i bl.a. TDC, YouSee, Fullrate og Cybercity.

Konceptet bag Fastspeed er simpelt. Ingen hastighedsbegrænsninger, til den laveste pris muligt. “Fastspeed – Low cost” – som deres slogan går. 

For at kunne levere denne type hastighed tilbyder Fastspeed udelukkende deres bredbånd på COAX (TV-stik) og Fiberforbindelser.

Hiper

Hiper blev lanceret i 2015 og bliver det første selskab i Danmark der åbner for bredbånd på både fiber, kabel-tv (COAX) og over telefonnettet (DSL).

 

Med en mission om at udnytte fibernettets fulde potentiale, så forbrugerne kan få glæde af teknologien, gør Hiper sin entre. 

 

I dag tilbyder de stadig produkter på alle 3 teknologier og kan dermed tilbyde en bredbånds tjeneste til rigtig mange husstande.

YouSee

YouSees historie starter helt tilbage i 1985, hvor regionale teleselskaber får tilladelse til at bygge landsdækkende kabel-tv infrastruktur. Selskaberne bliver slået sammen under et landsdækkende selskab, Tele Danmark Kabel TV. I år 2000 skifter virksomheden navn til TDC Kabel TV, og senest i 2007 skiftede selskabet navn igen, og bliver til YouSee.

 

YouSee har derfor dybe rødder i hele telebranchen og tilbyder, udover bredbånd, også mobilabonnementer og TV-pakker.

 

Det afspejler sig derfor også i deres produkter i dag. For at få mest ud af YouSee som din udbyder, bør man samle flere af sine produkter hos dem. På den måde kan du opnå både rabatter og fordele, som eksempelvis gratis streaming tjenester.

Kviknet

Kviknet er endnu et “lavprisselskab” på bredbåndsmarkedet. Men hvor mange af de nye udbydere slår sig på 1000 Mbit internet til en fornuftig pris, så kan du få et abonnement med hastigheden 300 Mbit, endnu billigere end de gængse 1000 Mbit abonnementer. 

 

En 300 Mbit hastighed vil for mange husstande være mere end nok til almindeligt forbrug. Streame, surfe på nettet, tjekke mails – denne forbindelse vil sagtens kunne bære det, også på flere enheder samtidigt.

Boxer

Boxer er for de fleste, måske bedst kendt som TV-udbyderen der frigjorde TV-kanaler i en større grad end hvad man var vant til. 

 

I dag tilbyder de dog også et bredbåndsprodukt på både Kabel-TV (COAX) og Kobber (DSL) nettet. 

 

På COAX er der, ligesom de andre udbydere, mulighed for hastighed helt op til 1000 Mbit.

 

Boxer er i dag ejet af Norlys-koncernen, som i øvrigt også ejer Stofa, Eniig Fiber og SE Fibernet.

Stofa

Stofa, Boxers søsterselskab, kan også prale af en historie inden for TV. Selskabet blev stiftet i 1959, og navnet Stofa som vi kender i dag, er en forkortelse for Store Fællesantenneanlæg. 

 

Stofa slår sig op på, med deres 480.000 kunder, at være Danmarks næststørste leverandør af tv, internet og telefoni.

 

Stofa leverer i dag deres internet på Fiber og COAX forbindelser.

MaxSpeed

Det norske selskab Telenor, ejet af Norges Politik (Norges Regering). Historien om Telenors bredbånds rejse i Danmark går tilbage til 2005, hvor Telenor køber selskabet Cybercity. Mange husker måske Cybercity reklamerne, hvori personerne havde en unormal høj pande.

Telenor er i Danmark på dette tidspunkt bedre kendt som Sonofon, som i øvrigt også havde nogle genkendelige reklamer med Simon Jul. 

 

I 2008, smeltes Sonofon og Cybercity sammen og bliver til Telenor i Danmark, som vi kender det i dag. 

 

Januar 2020, meldes det ud at bredbånds delen af forretningen får nyt navn: MaxSpeed. 

Virksomheder som Hiper og Fastspeed, har de seneste par år vundet markedsandele, og MaxSpeed lanceres som en direkte konkurrent til disse selskaber.

 

Forbrugerrådet Tænk, offentliggjorde i august 2020, deres officielle Test af Bredbåndsprodukter. MaxSpeeds 1000 Mbit COAX produkt bliver kåret som “Bedst i test”, mens deres DSL forbindelse bliver anbefalet.

Billigste bredbånd: Få overblikket her

Det er billigere end nogensinde før at have en god internetforbindelse. Derfor er der også rig mulighed for at finde den billigste og bedste løsning der passer til dig.

Det er billigere end nogensinde før at have en god internetforbindelse. Derfor er der også rig mulighed for at finde den billigste og bedste løsning der passer til dig.
Vi anbefaler at du læser vores guide til hvordan du finder ud af hvilken hastighed du bør have.

 

Herefter kan du bruge vores sammenligning her på siden og indstille til dine præferencer, så du får et overblik over hvilke bredbåndsudbydere der dækker dit behov.

Hurtigste bredbånd: Så mange Mbit kan du få

Har du brug for en super hurtig forbindelse? Så læs mere herunder, hvor vi har samlet udbydere med 1000 mbit forbindelser.